It takes 2toDrive!
Rijden voor je 18de.

2toDrive definitief een wet.

Sinds de start van 2toDrive hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. De mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen en onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen wordt met ingang van 15 maart definitief ingevoerd.

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17emag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach.

Hoe werkt het?

1. Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
2. Vanaf 16,5  jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
3. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
4. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Wat is 2toDrive?

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

2toDrive is een traject waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Slagingspercentage!

Aan het slagingspercentage kun je zien hoe de examenresultaten van een rijschool zijn. De kans dat je slaagt bij een rijschool hangt van meerdere factoren af, bijvoorbeeld het aantal lessen dat gegeven wordt, de lesmethodes en de instructeurs. Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Nederland is 50,5%, dat kan per regio nog wel eens variëren. Via Rijschoolgegevens.nl, van het CBR, kun je rijscholen met elkaar vergelijken op basis van slagingsprecentages.

Nog niet helemaal overtuigd om mee te doen aan 2toDrive? Hieronder staan alle voordelen op een rijtje en kun je lezen hoe 2toDrive precies in z’n werk gaat.

  • Je doet extra rijervaring op, hiermee verklein je de kans op brokken maken;
  • Jongeren die aan 2toDrive meedoen zeggen dat zij zich een zelfverzekerder en veiligere bestuurder voelen;
  • Jij kiest je eigen coaches (minimaal één, maximaal vijf);
  • Je kunt aan je coach bewijzen dat je goed kunt rijden;
  • Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto, wel zo gezellig!

Waarom rijden onder begeleiding?

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe bereid ik me voor op het theorie-examen?

Voor het halen van je rijbewijs moet je theorie- én praktijkexamen doen bij het CBR. Het beste kun je theorie-examen doen in het begin van je rijopleiding. Dan neem je een goede basis mee…

Hoe werkt het theorie-examen?

Je dient eerst te slagen voor het theorie-examen auto voordat je een tussentijdse toets of rijexamen mag afleggen. Het theorie-examen auto duurt ongeveer 45 minuten, inclusief de uitleg…

Snel je rijbewijs halen, wat kun je zelf doen?

Snel je rijbewijs halen? Een goede voorbereiding is het halve werk! Het begint met het kiezen van een goede rijschool. Daarna goed leren en oefenen voor het theorie-examen en je zo goed…

De waardering van www.gewoongeslaagd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.5/10 gebaseerd op 456 reviews.